Tratamente
HIDROTERAPIE
Apa sarata este adusa la temperatura de 36˚-37˚ C, unde, sub îndrumarea personalului de specialitate, pacientii se recupereaza. Procedura se numeste baie calda.
Factorii terapeutici naturali sunt reprezentaţi in principal de: izvoarele cu ape minerale sarate, iodurate, bromurate, calcice, magneziene, sulfuroase, cu o mineralizare totală de 188-513 la mie, si respectiv climatul de crutare.
Strandul Paradis, este unitatea noastra sezoniera cu piscina in aer liber, de dimensiuni olimpice (3000 mp); acest bazin este cu apa sarata si este indicat celor ce nu pot face bai calde; procedura denumita baie rece poate fi facuta in scop terapeutic numai dupa o prealabila anamneza a persoanei solicitante de catre medical de specialitate si nu poate fi utilizata ca terapie alternanta cu baia calda.
In prezent aceste ape minerale sarate sunt extrase de la mare adincime cu ajutorul sondelor din foraje, de catre SC.MONTEORU SA. si sunt folosite pentru hidroterapie, respectiv în bazine, unde apa hipersalina, încarcata în concentratie maxima cu halogeni (Cl, Br, I, Fr),este adusa la temperatura de 36-37°C, respectiv baia generala, a carei durata nu poate depasi 15-20 de minute.
AEROHELIOTERAPIE
Un alt efect necunoscut de mulţi este acela că apa sărata din zonă folosită sub formă
de inhalaţii cu aerosoli, are efecte excepţionale în tratarea bolilor respiratorii, a bronşitelor cronicizate şi a anumitor forme de astm. Procedurile cu aerosoli cu apă sărată au o acţiune benefică în cazul afecţiunilor alergice cu manifestări respiratorii.
FIZIOTERAPIE
Principalele categorii de proceduri pe care le punem la dispozitie sunt :
ELECTROTERAPIE
Protocolul procedural difera de la pacient la pacient si poate include neurostimulare transcutanata, diadinamicele, curenti exponentiali, Trabert, Tens, etc, respectiv curenti de joasa frecventa, curenti interferentiali si simpli, respective curenti de frecventa medie si ultrasunete din categoria curentilor de inalta frecventa.
Procedurile pot trata o gama larga de afectiuni: cefalee, dureri postoperatorii, artrita, hematoame, contuzii, intinderi musculare, spondiloza, lombalgie, discopatie, etc.
LASERTERAPIE
Terapia laser de intensitate mica este eficienta în tratarea leziunilor tesuturilor moi si ale articulatiilor, a durerii cronice, ranilor si ulcerelor. Cu ajutorul LASER-ului se pot trata:
artrita (osteoartrita, artrita reumatoida), durerile de cap inclusiv migrena, durerile coloanei vertebrale, cervicale, de spate, durerea lombara, afectiunile discurilor intervertebrale, sindromul de tunel carpian, fibromyalgia, durerile articulare durerile musculare si durerea miofasciala, nevralgia, neuropatia, fasceita plantara durerea postoperatorie, tendinita, accidentarile (întinderi musculare, entorse), precum si leziuni cuzate de miscari repetitive (suprasolicitare segmentara);laser-ul poate fi utilizat singur, sau în asociere cu terapie fizicala, masaj, neurostimulare.
MAGNETOTERAPIA
Este indicata pentru accelerarea vindecarii fracturilor si altor leziuni osoase, in tratamentul bolilor cronice degenerative si bolilor psihosomatice.
Avantajul cel mai mare este ca magnetoterapia se poate folosi si la pacienti cu implanturi metalice, intrucat magnetoterapia cu frecventa joasa nu are efect termic sau mecanic asupra pacientilor si de aceea efectele secundare sunt neglijabile. Este una dintre terapiile cu cele mai putine contraindicatii si are un spectru larg de indicatii:leziuni traumatice : contuzii, luxatii, entorse, fracturi, leziuni musculare, pseudoartroze, necroza capului femural, boli reumatice : degenerative, inflamatorii ( in faza acuta sau cronica), osteoporoza, reumatism extraarticular, coxartroza, gonartroza spondiloza vertebrala, postoperator : dupa operatii de hernie de disc, operatii la nivel muscular si tendoane, accelerarea vindecariiranilor si in vindecarea arsurilor, tulburari la nivelul circulatiei periferice, etc.
MASAJ TERAPEUTIC SI GIMNASTICA MEDICALA