Monteoru SA

MONTEORU
Resort & spa

Infiintata in 1895

Introducere
Istoric
Despre noi
Oferte Speciale
Obiective turistice
none
Adresa: Sarata Monteoru,
Nr. 292. Buzau, Romania
Tel.:+40 238 751 060
Tel.: +40 238 755 306
office@monteoruspa.ro

REZERVARI
ONLINE

Sosire:
Plecare:
 
 
Contact
none
     Bazin cu apa sarata unic in Romania
Romana  
125 ani de la infiintarea statiunii la 1 iulie 1895

Istoric

de la 1482 pina in prezent

none

Asezare straveche, Sarata Monteroru este pentru prima data atestata documentar intr-un document emis de Domnul Tarii Romanesti din perioada 1482-1496.

Tinut de legenda si refugiu pentru boierimea acelor timpuri, Sarata Monteoru cistiga in renume si dezvoltare prin nenumaratele incursiuni ale familiilor Serban Cantacuzino, Constantin Brincoveanu, Marghiloman, Spiru Haret, etc.

Comerciantul grec Grigore Stavri, cel ce avea sa devina in ani boierul Grigore Constantinescu Monteoru, are meritul de a ridica localitatea Sarata Monteoru la rang de statiune balneoclimaterica.
La 1870 reuseste sa adune capital si sa construiasca gara careia i-a dat numele de Monteoru. Un an mai tirziu (1871) construieste linga gara prima fabrica de ulei mineral din Romania.

noneIn anul 1880, Grigore Constantinescu Monteoru devine proprietarul exclusiv al exploatarilor de petrol de la Monteoru, extractia facindu-se prin galerii (sonde verticale si orizontale) si numarindu-se a patra de acest gen din Europa, pentru ca mai apoi acesta sa vinda, la 1887, drepturile de exploatare consortiului Offenheim Singer Co.

In prezent aceasta mina de petrol a ramas unica de acest fel si face obiect de vizitare turistica.

Abia in 1890, sfatuit de Dr. Guyenot, medic consultant la Aix des Bains (Franta), Grigore Constantinescu Monteoru incepe amenajarea unui stabiliment balnear de toata frumusetea, ajutat fiind de arhitectul german Eduard Honzik.

1 iulie 1895 marcheaza inaugurarea oficiala a statiunii balneare cuprinzind nenumarate hoteluri, asezaminte de tratament, casino si strand, caruia proprietarul ii dorea un viitor de Karlovy Vary.

nonenone