Monteoru SA

MONTEORU
Resort & spa

Infiintata in 1895

Introducere
Istoric
Despre noi
Oferte Speciale
Obiective turistice
none
Adresa: Sarata Monteoru,
Nr. 292. Buzau, Romania
Tel.:+40 238 751 060
Tel.: +40 238 755 306
office@monteoruspa.ro

REZERVARI
ONLINE

Sosire:
Plecare:
 
 
Contact
none
     Bazin cu apa sarata unic in Romania
Romana  
125 ani de la infiintarea statiunii la 1 iulie 1895

Introducere

Balneo-fizioterapia este disciplina medicala care foloseste agentii fizici naturali sau artificiali în scop terapeutic, fiind cea mai veche dintre disciplinele medicale. Aerul, soarele, apa sunt primii factori de terapeutica medicala cunoscuti si folositi de Homo sapiens de la începutul existentei sale.

Antichitatea, prin Hipocrate (460 - 377 î.e.n.) ne-a lasat lucrari de mare valoare (Corpus hippocraticum), iar istoricul lumii antice, Herodot, contemporanul lui Hipocrat, aminteste în scrierile sale de izvoarele de Ia termopile, cele mai vestite statiuni balneare la greci fiind Lesbos, Lipara, Magnesia etc. La romani, instalatiile balneare au capatat un caracter grandios. împaratul Caracalla a construit cele mai luxoase bai din câte au existat vreodata în lume si nu numai în Italia, dar si în Franta si Germania de Sud etc. (Puteoli, Aachen, Herculanum, Plombieres etc.).

In tara noastra, primele începuturi în ceea ce priveste statiunile balneare si cele minerale dateaza din sec. al XVIII-lea, referindu-se la apele minerale din Transilvania (Luca Wagner).

Apa este centrul vietii si un tamaduitor cu o lunga istorie. La templul lui Asclepius, zeul medicinei in Grecia Antica, baile si masajul faceau parte integranta din terapia celor bolnavi.
Romanii au imbratisat si ei apa ca pe un mod de vindecare. Fizicienii romani Galen si Celsus foloseau baile ca terapie si exista scrieri care atesta ca baile reci l-au vindecat pe imparatul roman Augustus atunci cind nimic altceva nu il ajuta. Romanii au dezvoltat sisteme de aductiune elaborate pentru a-si aduce apa in baile lor. S-ar putea spune ca aceste complexe de bai au fost primele "resort spas".

Cuvintul spa este originar din orasul Spa situat in padurea Ardennes din Belgia. Petru cel Mare, tarul rus din secolul XVII a vizitat acest oras pentru a se relaxa si pentru a "lua ape". Se pare ca atit tarul Petru cit si altii au gasit alinare aici iar fizicienii au inceput sa se uite cu seriozitate la spa-uri ca centre de sanatate.
Indiferent unde s-ar gasi un spa si oricit de luxos ar fi, el exista acolo pentru un singur motiv: combinatia dintre ape fierbinti si minerale. Asa cum apa izvoraste din pamint, ea trece printre nenumarate roci, fiecare imbogatind-ui continutul in minerale. Mineralele sint componente ale tesuturilor noastre precum si ale fluidelor din organism si lucreaza impreuna cu enzimele, hormonii si vitaminele. Ele sint active in zonele de transmisie nervoasa, contractie musculara, permeabilitate celulara, formarea singelui si producerea de energie.

Pentru a spune acelasi lucru in termeni medicali, baile cu ape minerale imbunatatesc conditii ale organismului in ceea ce priveste artritele, inflamatii ale incheieturilor, circulatorii, probleme nazale si respiratorii, dupa cum relaxeaza tot odata corpul, catifeleaza pielea si imbuneaza sufletul.


price ancient baroque
 
none